I dag finnes det et utrolig bredt utvalg batteridrevne verktøy på markedet, og i tillegg har flere av de store byggevarekjedene etablert sine egne serier med batteriverktøy. Disse hendige maskinene er selvfølgelig praktiske når du skal gjøre enkle jobber og vil ha fleksibilitet, men det er viktig å huske på at de større maskinene med ledning ikke har spilt ut sin rolle.

Noen ganger er det nødvendig med rå kraft via ledning

En batteridreven drill kan uten tvil være god nok for jobben sin, og det er til og med mulig å finne batteridrevne snøfresere og motorsager. Samtidig vil batteriet alltid være en begrensning når det gjelder både maksimal kapasitet og driftstid. Begrenset kapasitet i batteriet kan til dels løses med flere batterier og konstant lading, men det er vanskelig å komme rundt begrensninger når det gjelder maksimal ytelse.

Det er her de mer tradisjonelt konstruerte verktøyene kommer inn i bildet. For eksempel vil en kombinert søyleboremaskin og fresemaskin naturlig være tilkoblet strømnettet, med tanke på at den neppe skal flyttes rundt. Det betyr igjen at en slik fresemaskin kan kobles til strømnettet via en 3-fas-kontakt, og kontinuerlig trekke en effekt som du bare kan drømme om med et batteri. Kombinert med en god girkasse blir kraften formidabel.

Enkelt og praktisk med ledning til maskiner du bruker sjelden

Systemløsninger med et batteri som passer til flere maskiner gjør det noe enklere å hele tiden ha et ladet batteri klart til bruk, men det kan likevel være tilfeller der det faktisk er like greit å velge et alternativ med ledning. En stikksag er et eksempel på verktøy som sjelden brukes like ofte som den vanlige drillen, og som dessuten vanligvis brukes på steder der det er enkel tilgang til støpsel. Da er det forfriskende enkelt å bare finne fram maskinen, plugge den inn i støpselet og begynne å jobbe.