Mange nordmenn vurderer å investere i et vinskap, og det er ikke så rart med tanke på at vininteressen er stigende. Samtidig er det vanlige kjøleskapet definitivt ikke velegnet når det gjelder oppbevaring av vin, verken med tanke på temperatur, plass eller tilpasningsmuligheter. Når du er på jakt etter tilbehør til vin bør du definitivt sjekk utvalget på nett, finn vinskap her på siden – det er utrolig mye å velge mellom sammenlignet med i de fysiske butikkene.

Tenk på antall soner – ikke bare størrelse

Det finnes vinskap i en mengde forskjellige størrelser, med plass til alt fra bare en håndfull flasker til flere hundre. Antall flasker er likevel ikke den eneste faktoren du bør ta høyde for når du velger vinskap, antall soner er en annen viktig egenskap. Et skap med to eller flere soner kan, som navnet tilsier, deles opp i soner med forskjellige temperaturer. Det kan være en svært nyttig funksjon, uansett størrelse på skapet.

I et mindre skap kan det være praktisk at flere soner gjør det mulig å opprettholde optimal serveringstemperatur på flere forskjellige viner. I et større skap kan det også være aktuelt å langtidslagre flasker i en del, og oppbevare andre flasker ved serveringstemperatur.

Forskjellige design som fremhever vinflaskene

Det finnes vinskap i en mengde forskjellige design. Noen skap har mange dekorative elementer i for eksempel tre, andre er mer nøytrale og lar vinflaskene spille hovedrollen. Vinflasker skal som regel oppbevares liggende, men det er likevel rom for flere forskjellige oppsett som viser fram flaskene. En majoritet av skapene på markedet tilbyr en løsning der flaskene plasseres rett inn med bunnen mot døren, noen ganger med vinklede hyller som viser noe mer av flasken. Et tips er å ta en titt på skapene der flaskene plasseres med langsiden mot døren på uttrekkbare hyller, de kan bli et skikkelig blikkfang.