I disse dager lanseres det nye telefoner hver måned og det kan være vanskelig å velge riktig. Skal man ha Samsung, Iphone eller Huawei? Der har alle sine preferranser men det virkelig vanskelige valget er hvordan kjøper man en billigst mulig telefon.

De siste årene så har måten man kjøper telefoner på endret seg. For noen år siden så kjøpte man et mobilabonnement og telefonen var «inkludert» i dette. Nå er det ikke lov å selge telefoner på denne måten så nå er det forskjellige kredittløsninger. Når man kjøper en telefon i butikken med abonnement så kjøper man egentlig en telefon på avbetaling. Dette er noe er aller færreste av oss gjør i det daglige men når det kommer til mobiltelefoner så er det greit.

Ettersom det har vært en del fokus på at dette ikke er smart så har aktører som Telenor og Telia kommet med nye varianter av dette. Nå har de en løpende avtale som gjør at du kan veksle inn telefonen din etter en periode og da gjerne kombinert med en idiotforsikring. Dette gir deg en månedsbetaling med abonnement på mellom 500-1100 kroner. Enkelte vil kanskje syntes at dette er en veldig god deal, men det er ikke det.

Vi har regnet på det og hvis du ønsker å kjøpe en billig mobiltelefon så bør du kjøpe en telefon kontant. Deretter så bør du finne det biligste mobilabonnementet som finnes. Det finnes veldig mange nettsider som sammenligner priser, men når vi gikk igjennom disse så var det svært få seriøse. De aller fleste hadde kun et knippe aktører på sin side. Derfor anbefaler vi at du bruker sammenligningen på forbrukeretaten.no. Her finner du svært mange aktører og det er svært enkelt å finne den billigste aktøren. Husk at dette er en side som kun ser på abonnementet og ikke hvis du kjøper med en telefon. Når du kjøper en telefon på avbetaling så blir det kostbart uansett aktør!