Vi får det travlere og travlere. Dagene går så fort at vi nesten ikke rekker alt vi skal rekke i løpet av en dag med både jobb og familie. Derfor blir den lille fritiden vi har tilgjengelig mer og mer dyrebar.

På grunn av dette har det vokst frem en helt ny industri i å automatisere mange av de trivielle arbeidsoppgavene våre som for eksempel husarbeid og hagearbeid.

Det siste nye på dette området er robotstøvsugere og helautomatiske gressklippere som ikke bare gjør jobben helt av seg selv, men som gjør jobben også når du ikke er til stede.

Når det tekniske er satt opp, styrer du resten via mobiltelefonen din ved hjelp av en app.

Når vi tidligere var vant med kun å ha muligheten til å automatisere klesvask og oppvask i form av vaskemaskiner og oppvaskmaskin, kan vi i dag snart unnlate å gjøre noe som helst husarbeid i hjemmet. De siste nye robotstøvsugerne er nå blitt så avansert at de i tillegg til å støvsuge, også kan vaske gulvet for deg. Og små hindringer som dørstokker og teppekanter er ikke lenger en hindring, slik at det tekniske vidunderet kan vandre fra rom til rom for å gjøre rent. Når den er ferdig, returnerer den til basen sin for opplading og tømming av støvdunk. Enklere kan det snart ikke gjøres.

En robotstøvsuger koster heller ikke mye penger slik at det er ikke akkurat den største investeringen vi står ovenfor, men den kan virkelig spare oss for mye tid. Sammenligner vi prisen med mange av de andre tekniske duppedittene vi har rundt oss blir den direkte rimelig.

Da koster en robotgressklipper ganske mye mer, men så er den langt mer energikrevende og avansert også. Men like nyttig når vi tenker på hvor mange timer med trivielt arbeid den gjør for oss.

Det er tydelig at teknologien går raskt fremover. Det neste nå må være komplette smarthus som tenker selv.