Lekser er ikke akkurat det morsomste å drive med, det finnes jo til og med sanger som handler om hvor ille lekser er. Men det er dog veldig nyttig, i hvert fall om en tenker på selve innholdet. Altså svarene og det forskjellige metodene man må lære seg. Selv om algebra i seg selv kanskje ikke blir så nyttig i livet er det greit å vite visse ting rundt det som faktisk kan hjelpe. Mye avhenger på hvordan man tar seg an det. Om man er negativ i utgangspunktet blir det fort litt vanskeligere, men det er også mange som trenger hjelp. Hjelp til videregående er faktisk veldig viktig, for ofte handler det ikke om intelligens i seg selv, men mer om motivasjon og tilpasning.

Det er jo ikke akkurat ukjent at folk lærer på forskjellige måter, og at den tradisjonelle læremåten ikke passer for alle. Men da det er den vi har i dag så må jo elevene tilpasse seg på best mulig måte. Da kan faktisk en side som Inspio være gull verdt for mange. Husk, det er ikke en side som er ment til å brukes for å jukse. Meningen er at du skal se på hva andre har svart og få litt inspirasjon og tips. Veiledning er kanskje et bedre ord, og med tanke på at elle oppgavene som er lastet opp har enten 5 eller 6 i karakter finner man mye bra. Alle oppgavene er også sjekket slik at du kan være sikker på kvaliteten.

Forbered deg bedre!

Har du en stor lekse eller en viktig tentamen på gang er forberedelse veldig viktig. Det er mye man kan lære seg om man bare forbereder seg godt nok, men det er kanskje vanskelig å vite hva man bør lese og ikke. Foruten svar på prøver og slike ting har de også notater du kan lese gjennom som har blitt lastet opp. Det finnes slike i alle fag som er på videregående og kan brukes som svært godt hjelpemiddel for deg, om du tar deg tiden så klart. Og det er det verdt, fordi utdannelse, eller kunnskap, er mye viktigere enn det man tror når man er ung.

Det handler jo generelt om å gi deg selv de beste forutsetningene og gjøre deg så godt rustet som mulig ovenfor alle utfordringer. Hjelp til videregående er alltid bra, og det er noe som faktisk kan gi bedre selvtillit også. Og på mange måter er det jo viktigere og bedre enn å få en god karakter på historieprøva. Men om du kan få til begge to, så er det enda bedre. Om du også har planer for videre studier blir jo alt dette enda viktigere igjen!