ANNONSE

Her er det kanskje greit med en klargjøring umiddelbart. Vi snakker om drømmene som man får når man sover. Har du en drøm om å bli pilot eller astronaut så skal du definitivt legge vekt på det og forsøke å oppnå det du har lyst til. Men drømmer derimot, av den sovende varianten, og dermed drømmetydning, er det like viktig? Eller er det noe som er like pålitelig som astrologi eller som det en spåmann driver med? Det er noe mange sliter med å forklare, først og fremst fordi mennesket har alltid drømt, og visse av drømmene man har føles såpass virkelige og ekte at man ikke helt vet hva man skal gjøre av dem. Ofte kommer det nok an på personen man spør.

Men det er ingen tvil om at drømmer skjer, og at det er en konsekvens av noe. Om man skal se rent vitenskapelig på det så anses drømmer for å være en konsekvens av det vi føler og det vi erfarer i løpet av en lang dag. Det kan være en slags mekanisme for å mestre alt som har skjedd og for å bli ferdig med det. Men det skjer jo ikke, folk snakker om drømmene stadig vekk, og noen av dem erfares så ekte at det kan ha ekte konsekvenser for mennesker. Drømmer man for eksempel om døden så er det mange som gripes av angst om at noe kommer til å skje snart, enten med seg selv eller noen man er glad i.

Hva kan man gjøre?

Igjen så er det snakk om den individuelle og hva slags preferanser man har. Om du virkelig vil fjerne all følelse fra det så kan det faktisk være den beste måten å gjøre det på. De aller færreste av oss, om noen, har hatt drømmer som har vist seg å være sanne i ettertid. De forteller oss ikke om fremtiden, tross alt. Det kan faktisk bare være et tegn på at du sover for dårlig og urolig, og at hjernen din lager drømmer ut av det. Det er det i hvert fall noe som finnes en løsning på. Forsøk å sove bedre!

Det kan man gjøre på vidt forskjellige måter. Man kan for eksempel skaffe seg en bedre seng. Noe som tross alt er veldig viktig alt dette når det kommer til hvordan man sover. Er det sånn at du faller i en dyp og god søvn er det mye mindre sannsynlig at du husker drømmene dine og at du blir påvirket av dem. Da blir det fort sånn at du våkner mer uthvilt og frisk etter en god natts søvn. Det er definitivt ikke noe man bør undervurdere.

En god seng fjerner ikke drømmer, for det er sannsynligvis noe som ligger i menneskets natur. Men du kan gjøre det bedre og mer komfortabelt for deg selv ved å sove så godt som mulig. Og det er vel noe som høres godt for de fleste? Da er du klar for dagens utfordringer og glemmer alle de ekle drømmene dine også!