Når det kommer til utebelysning er det kun fantasien som setter begrensing. Det finnes så mange ulike løsninger, samt steder man kan belyse at man nærmest bør få kjøpt bøker om tema for å få utviklet fantasien på området. Kanskje det til og med er mulig?

Her kommer noen ideer og innspill på hvordan du kan lyse opp utendørs.

Opplysning av gangvei

Du kan eksempelvis lyse opp gangveien med led lamper utendørs som er nedgravet i siden av gangveien, og lyser oppover i stedet for nedover slik vi normalt tenker at utendørs belysning skal lyse. For å få dette til så brukes gjerne en LED-ledning som legges delvis nedgravet ved gangveien.

Bålkos selv på en regnfull dag

Led lys utendørs kan også brukes til å skape bålkos uten ild. Da bruker man gjerne en lyslenke som legges litt tilfeldig rundt noen vedkubber i en metallskål.

Skriv med lys

Lyslenker kan også brukes til mye annet. For eksempel å skrive beskjeder og meldinger på yttervegger. Andre bruksområder kan være å simulere lysende kratt ved å legge lyslenkene i større klaser.

Lysende blomsterpotte

Eller hva med en lysende blomsterpotte med grønne busker oppi? Eller kanskje lysende trær er like fristende?

Lysende trær skapes ved å feste lyslenker systematisk rundt trestammen i et jevnt mønster slik at det er treet som er i fokus, og ikke selve lyslenken som stjeler oppmerksomheten.

Alt dette kan du lage ved hjelp av lyslenker i ulike lengder og farger.

Ikke bare dekorativt

Men lys skal ikke bare være dekorativt. Det skal også lyse opp slik at vi ser hvor vi går og hva som ligger foran oss slik at vi ikke skader oss.

Eksemplene over viser at du fint kan kombinere begge deler uten at det blir så veldig tradisjonelt og kjedelig.

Belysning i form av lyslenker og lyspærer fås kjøpt mange steder. Også på nett. Se mer her.