Det er ingen tvil om at fremtiden ligger i PC-er og teknologi. Det er kanskje noe som visse ikke liker, men det er den veien det går, og da er det også naturlig at det er der fremtidens arbeidsplasser ligger. Det er klart, det vil fortsatt være behov for mennesker med andre interesser, men om du for eksempel vil at ditt barn skal like å være på PC, og bli kjent med hvordan en PC fungerer, så kan det være greit å starte ungt. Spesielt fordi koding, som er et PC-språk, er noe man kan lære seg. Og som med alle andre språk, så er det enklere jo yngre man er.

Og da er faktisk programmering for barn viktigere enn man skulle tro. Kanskje det er noe som interesserer deg i få ditt barn til å lære, men vet ikke helt hvor du skal starte? Når vi snakker om små barn er det for komplisert å sette dem ved en PC og la dem lære seg sånn, så det å lære programmering for barn gjennom lek er mye bedre. Og det kan du faktisk, om du følger lenken vi har lagt til. Da vil du komme til en veldig interessant nettside, Lekeakademiet. De har gøyale leketøy og lekesett som er ment for å utvikle og lære barnet samtidig som de har det gøy. Når det kommer til koding og programmering er det ikke veldig kompliserte greier vi snakker om her, naturlig nok, men vanskelig til den grad at de faktisk lærer seg noe nyttig og at det kan bli en hobby som kan utvikle seg til noe annet.

Mye å velge mellom

Interessant nok så har de faktisk mer der enn du skulle tro, når det er snakk om programmering. Det er virkelig snakk om smarte og intuitive leketøy, som får barna til å tenke, samtidig som det ser ut som det er leketøy. Det er jo viktig å holde fast på interessen til barnet, for som vi alle vet så har de ikke akkurat verdens største oppmerksomhetsspenn. Noen av varene du kan kjøpe der skal også brukes med nettbrett eller en smarttelefon, noe som gjør leken enda mer spennende og interessant.

Greia er også det at barnet ikke vet at det driver med koding eller programmering før det blir litt eldre. For alt det vet så leker den med for eksempel en programmerbar krokodille robot. Det kan man kjøpe der, og selve krokodillen er jo morsom og beveger på seg. Barnet får du muligheten til å utvikle evner som problemløsning, årsak/virkning, kognitive ferdigheter og logisk tenkning.

Det er kanskje utfordringer det ikke har hatt tidligere, noe som gjør det desto viktigere. Det er definitivt noe som er verdt å bruke tid og penger på, spesielt med tanke på det vi nevnte ovenfor. For da de fleste kommer til å jobbe innen teknologisektoren på en eller annen måte, så er det fornuftig å være forberedt på det, og hjelpe barnet ditt på veien. Og da er dette en fantastisk start.