Denne artikkelen inneholder betalt promotering.

Når man eier en bolig kan det ofte skje at man tenker lite over strømmen man får i stikkontakten. En av hovedgrunnene til at man blir observant på dette kan være om det oppstår et problem. Om det skjer noe galt elektrisk kan det til og må man kontakte en elektriker til å reparere det som er galt. Noe annet ville være uansvarlig for ikke å nevne direkte brannfarlig.

Dette er ting som de fleste boligeiere gjør uten å blunke en eneste gang. Det er vel og bra. Derimot å undersøke om det er mulig å få en mer gunstig strømleverandør. Det er det ikke mange som gjør.

Det kan selvfølgelig være flere grunner til dette. Noe av det første som faller ned i hodet på en er at det kanskje dreier seg om to forskjellige ting. Det første kan være at det er snakk om en litt feilslått lojalitet fra kundene sin side. Når elektrisitet først ble tilbudt i Norge fantes det bare noen få leverandører.

Dette er naturligvis ikke tilfellet lenger, men det trenger ikke bety at de mindre aktørene på markedet i dag er kjente. De store aktørene er godt etablerte i forbrukeren sin bevissthet. De har på en måte “alltid” vært der. Dermed blir det en selvfølge at man skal ha en avtale med en av de godt kjente kraftselskapene. Kraftselskapene kan tjene godt på denne lojaliteten.

Den andre tingen er at flere ikke er klare over at det finnes alternativer på kraftmarkedet. GNP Energy er en av de nyere alternativene som har kommet inn på markedet.

Er det komplisert å skulle bytte leverandør?

Svaret på dette spørsmålet er heldigvis: Nei det er det ikke. Det kan være nokså enkelt. Dersom man ønsker å bytte til GNP Energy kan det gjøres ved å kontakte selskapet. Det kan faktisk bli nokså fordelaktig for kundene.

Det mest åpenbare er så klart det økonomiske aspektet. Ved å velge et annet selskap kan man faktisk spare en del penger ved at man får en avtale som passer bedre til ditt konkrete behov. Dermed slipper du å betale for mer enn den elektrisiteten de faktisk bruker i løpet av en måned.

Dette kan igjen føre til at det er mulig å spare en del penger som følge av at man har lavere månedsutgifter. Disse pengene kan man enten bruke på å kjøpe noe man ønsker seg eller hvis man ønsker å være litt mer forsiktig, kan man sette inn det man sparer på bytte av leverandør på en bufferkonto i banken slik at man har penger til uforutsette utgifter.