Mange nordmenn har sett nærmere på mulighetene for utedusj, og det finnes mange smarte løsninger for både bolig og hytte. Det brede utvalget gjør det mulig å finne en utedusj som er skikkelig godt tilpasset behovet, derfor er det fornuftig å bruke tid på denne beslutningen.

Velg kvalitet og nyttige funksjoner

En moderne utedusj hytte eller utedusj til boligen kan by på komfort som matcher dusjen på badet og vel så det. I den forbindelse er det noen ting som er ekstra viktige:

  • Varmtvann er mer eller mindre obligatorisk. En skikkelig varm dag kan du kanskje klare deg med bare kaldt vann, men tidlig vår eller sen høst er det uvurderlig med varmtvann.
  • Utedusjen må være konstruert på en måte som er tilpasset vær og vind i Norge. Det finnes mange gode modeller som er laget med rustfritt stål, messing og andre kvalitetsmaterialer.
  • Valget mellom frittstående og veggmontert utedusj er i stor grad avhengig av tilgjengelig plass og ønsker når det gjelder plassering ved for eksempel eksisterende basseng eller badestamp.

Ved å følge med på faktorer som disse, legger du til rette for at du får mye glede av utedusjen over mange års tid.

Utedusj selv på den enkleste hytten

Mange nordmenn har tilgang til en hytte på fjellet eller ved sjøen. Selv om mange av disse hyttene også er tilknyttet både strøm, vann og avløp, finnes det også utallige hytter helt uten slike moderne fasiliteter. Da kan faktisk en utedusj være løsningen.

Det finnes utedusjer som er basert på gass, noe som betyr at du har tilgang til varmtvann helt uavhengig av elektrisk strøm eller andre oppvarmingskilder. Dessuten gir gass varmtvann helt uten venting, slik at du alltid har mulighet å ta en dusj. Det kan gi komforten på hytta et skikkelig løft, og derfor er utedusj med gass noe du må huske på når det gjelder hytten.