Selv om snøen laver ned så er det ikke tid for å fortvile nå. Har man fargerike dekorasjoner i tankene, så går det aldri en dag uten. Plutselig er våren her, og da kan man endelig sette i gang i hagen. Greiner og skrot har hopet seg opp etter vinterens stormfulle klima, og buksas og hekk må stusses slik at de igjen får sine flotte former.

For kanskje glemte man å plante frø i høst! Men fortvil ikke, her skal vi komme med et tips som kan gjøre hverdagen med hus og hage enda bedre. Sett opp en flott pergola og pynt med vakre blomster.

Hva er en pergola?

En pergola er også mer kjent som en løvgang eller et stillas for klatreplanter. Italienerne brukte slike på vinrankene sine, men vi kan bruke dem for våre vakre hager. Om best av alt, de kan danderes med herlige blomster og plantevekster som slynger seg oppover rekkverket. Pergolaen kan være laget av bambus, selje eller impregnert furu, og er vakre ornament i en blomsterhage.

Andre måter å pynte på

Men man kan også bruke andre finurlige oppfinnelser. En hagebue gir oss en mulighet til å gå fra et sted til ett annet gjennom en magisk portal. Denne hagebuen passer perfekt for dem som elsker planter og hagestell. Det er en utsøkt opplevelse å få det til å spire og gro. Espalier er stativ som henger oppetter en vegg, for eksempel en murt vegg. Det utgjør et dekorativt tilskudd til enhver hage, og gjør en kjedelig vegg om til en motiv i grønt.

Bruk tiden godt – drøm om sommer

Man kan gjøre alt klart til snøen går. Hvilke hagebuer passer her, og hva med en pergola der? Det å pynte i hagen kan skape et magisk miljø, med planter og vekster av alle slag. Det gir mye når man kan nyte naturen i egen hage. Selv små og store kan dra nytte av pergola full av planter.