Vi nordmenn har alltid vært kystfolk, mye på grunn av Norge har en relativt lang kystlinje. Med dette som grunnlag, er det ikke overraskende at veldig mange eier en båt eller to her til lands.

I tillegg er det mange i Norge som drømmer om å skaffe seg sin egen båt. Fra våren, gjennom sommeren og ute på høsten, finner de fleste gleden av å bruke båten sin. Båtturene er gjerne noen av årets høydepunkt. Men hvordan få råd til å kjøpe en båt hvis man ikke har penger tilgjengelig?

Dersom du ikke klarer å vente til du har spart opp nok kapital, er det mange som benytter seg av et forbrukslån for å kjøpe båt. Dette er også sannsynligvis den raskeste måten å realisere båtdrømmen på.

Alle har mulighet til å ta opp ett forbrukslån, da bankene ikke krever pant for lånet. Et forbrukslån er et lån uten sikkerhet, og kommer med en høyere rente enn andre tradisjonelle lån. Derfor er det lurt å betale ned lånet så raskt som mulig, jo raskere, jo billigere.

Du kan også slå sammen oppsparte penger sammen med midler fra et forbrukslån.

Hvorfor bør jeg benytte et forbrukslån til båtkjøp?

Det er mest fordelaktig å bruke et lån uten sikkerhet. Dette skyldes alle bruksområdene du kan bruke lånet til. Et lån uten sikkerhet kan tross alt brukes til det du selv vil.

Når du gjør et forbrukerkjøp av, i dette tilfellet, en båt, betyr dette at du har kjøpt en båt av for eksempel en forhandler. Da er du samtidig beskyttet av forbrukerkjøpsloven.

Dersom du vurderer å ta opp et forbrukslån for å kjøpe en båt, bør du samtidig se på rentene, betingelsene og nedbetalingstiden ved lånet. Sammenlign så mange forbrukslån du kan for å finne det billigste lånet.

Fordeler med forbrukslån

Den største fordelen med forbrukslån, er at du kan bruke lånet på hva du vil. Søknadsprosessen er samtidig heldigital, og det er veldig enkelt å søke direkte hos bankene og tilbyderne. Får du innvilget søknaden din, vil du få pengene utbetalt på konto innen 1-3 virkedager.

Deilig på båttur

Ulemper med forbrukslån

Det finnes riktignok noen ulemper med forbrukslån. Et forbrukslån kan godkjennes uten at banken skal ha sikkerhet for lånet. Dette betyr større risiko både for deg og banken, noe som reflekteres i rentene som ofte ligger på mellom 15% og 25%.

Ikke glem at et forbrukslån skal betales tilbake med renter. Derfor bør du alltid vurdere låneavtalen før du signerer denne.