Vinkjøleskap blir mer og mer populært blant den jevne husholdningen. På samme måte som ølbrygging har blitt en populær hobby, er vinlaging, vinlagring og vinsmaking blitt noe den vanlige mann i gaten beskjeftiger seg med.

Vinlagring

Vin skal lagres mørkt, vibrasjonsfritt og ved mellom 14–18 grader, uavhengig av vintype, når den lagres over tid. Deretter skal den tempereres til rett serveringstemperatur like før servering ut fra hvilken type vin det er snakk om. Hvitvin kaldere enn rødvin som et eksempel.

Og for å oppbevare vinen korrekt så kommer vinkjøleskapet til sin rett.

Vinkjøleskap fås i mange varianter

Vinskap, eller vinkjøleskap som det også kalles, fås i ufattelig mange variasjoner når det kommer til størrelse, utforming og prisklasser. Du får skap som er laget for innbygging, og skap som er ment som frittstående enheter. Alt etter hva du selv foretrekker. Du får dem i mindre utgaver, og i større utgaver som kan romme flere hundre flasker. Felles for dem alle er at de oppbevarer vinen korrekt slik at vinen bevarer smak og de særegenskapene vinen har.

Ved at vinlagring er blitt så populært får du kjøpt vinkjøleskap over alt. Alt i fra i egne nettbutikker som ikke selger noe annet, til hos de store elektrokjedene.

Et raskt søk på internett viser at utvalget er meget stort.

Ekspertene på vinskap mener at dette er hva du bør tenke på når du anskaffer deg et vinkjøleskap

Kapasitet: Om du først begynner å samle på vin, kjøper du gjerne flere flasker enn du først trodde. Ta derfor høyde for at interessen øker. Kjøp et skap som har litt mer plass enn det du trenger akkurat i dag.

Flasketyper: Det er forskjell på formen til de ulike flaskene. Sørg derfor for at hyllene kan ta flere typer flasker.

Stabling: Sørg for at flaskene kan stables slik at det er enkelt å ta dem ut. Unngå «ras» av flasker når du skal ha tak i en av de innerste.