Det er sannsynligvis få foreldre som elsker å merke nyinnkjøpt barnetøy, og det er enkelt å utsette denne oppgaven til morgendagen. Samtidig kan det bokstavelig talt være for seint allerede neste dag, derfor bør du alltid ha noen navnelapper på lur. Da tar det bare noen sekunder å merke tøyet.

Det finnes mange navnelapper å velge mellom

Det er viktig å være klar over at det finnes en mengde forskjellige navnelapper å velge mellom. De tradisjonelle strykemerkene har fått sterk konkurranse fra andre typer merker, bare ta en titt på utvalget på ikastetikett.no – der finner du alt fra strykemerker til klistremerker eller merker som sys inn i plagget.

Det er kanskje særlig selvklebende navnelapper som har blitt en redning for mange foreldre. Disse merkene limes helt enkelt på plagget, gjerne på vaskelappen. Det er ikke alltid at selvklebende navnelapper vil tåle like hard vask som et strykemerke, men i mange situasjoner vil de være mer enn gode nok.

Vevde navnelapper gir plagget en helt egen stil, og blir en flott integrert del. Dessuten vil en slik navnelapp uten tvil ha like lang levetid som selve plagget. Disse må sys til plagget, men for en litt fingernem person tar det ikke mange sekunder.

Husk på votter, sokker og andre småting

Det høres kanskje unødvendig ut å merke for eksempel sokker, men mange småbarnsfamilier vil oppleve at sokker forsvinner overraskende raskt. Det er ikke bare kostbart, særlig sokker i ull kan koste en del penger, men dessuten vil mange plagg helt enkelt bli kastet. Bare ta en titt på gjenglemtkassen i barnehagen eller på skolen, der befinner det seg ofte utrolig mange votter og sokker.

Det er også mange foreldre som kvier seg for å ta med plagg som de bare er 90 % sikre tilhører barnet sitt, men med god merking unngår du helt den problematikken.