Det er mange som har drømt om å reise på en safari, men slått fra seg tanken med økonomien som argument. Selv uten å ha satt seg inn i detaljene rundt hvor mye det koster å reise på safari, er det mange som tenker at det vil koste mye bare fordi det er en lang reise til Afrika.

Det er selvfølgelig tilfelle at flybilletter til Afrika ikke er gratis, men med litt planlegging er det mulig å finne rimelige billetter også til dette kontinentet. Derfor bør selve reisen ikke stå i veien for å reise på en Afrika safari som vil bli et minne for livet.

Spar penger på flyreisen, da kan du bruke mer når du kommer fram

Det kan være lurt å få hjelp fra en reisearrangør som kjenner markedet, og som har vært borti disse problemstillingene før. Samtidig er det selvfølgelig slik at markedet fungerer på samme måte uansett om du reiser til Afrika eller New York. Det betyr at du typisk finner de rimeligste billettene hvis du reiser på litt ukurante dager, gjerne på litt upraktiske tider. Dessuten kan du ofte finne rimeligere billetter ved å akseptere noen ekstra bytter.

Velg en nøktern standard – det er naturen og dyrene som er i fokus

Nordmenn er kjent for å velge hoteller og overnatting med relativt høy standard, men kanskje en safari ikke trenger å være reisen med luksushoteller? Nordmenn flest er jo også opptatt av, til tider svært primitivt, hytteliv.

Det er selvfølgelig på sin plass å velge trygge overnattingssteder, men hvis du er villig å kutte litt ned på fasiliteter og luksus – så kan det ha mye å si for totalsummen. Selve reisen ut på savannen trenger heller ikke å koste en formue, også på dette området er det mulig å prioritere selve opplevelsen og kanskje ikke velge det aller meste luksuriøse alternativet.