Når det kommer til musikk er det ingen tvil om at det er visse instrument som er mer populære enn andre. Hva årsaken er til det har sikkert en stor sammenheng med hvor ofte gitarer, pianoer eller trommer blir eksponert av andre musikanter.

«Alle» de kuleste bandene eller artistene bruker jo en, eller flere, av disse instrumentene, og da vil vi jo kopiere de. Det er det samme fenomenet som gjorde at gutter på 90-tallet ville ha midtskillsveisen, på grunn av en viss David Beckham. Og på samme måte som visse frisyrer blir bortglemt, blir også visse instrument det.

Det er ikke ofte du ser de kuleste artistene bruke en cello, harpe eller ukulele, uansett hvor bra lyd de lager. Det er jo litt synd, spesielt om du vet hvor flott musikk kan være ved hjelp av slike instrument. Har du for eksempel sett 2 Cellos på Youtube så vet du hva vi prater om. De lager cover av andre sanger med hjelp av celloer, og resultatet er veldig bra, og fascinerende, å høre på.

Når det kommer til strengeinstrumenter kan du også velge en banjo eller en mandolin, men problemet med disse er at de blir ofte sett på som tulleinstrument, spesielt banjoen. Det er liksom typer av instrument du ikke får tak i overalt, men en side som Danmusikk har det, og er du interessert i ukulele har de ulike varianter.

De har sopran, concert, tenor, baryton, bass og elektrisk ukulele. Og stol på oss, det er langt i fra alle musikkbutikker som har et så godt utvalg noe som gjør Danmusikk ideell for alle dine behov. For den generelle populariteten kan det bli heller vanskelig for disse å nå opp til pianoet, banjoen eller gitaren, mest på grunn av statusen og «ryktet» som disse instrumentene har. Det er liksom litt vanskeligere å imponere noen på nach med en ukulele enn med en gitar. Kanskje du kan trene litt på ukulele derimot, og imponere de rundt deg? Det er jo verdt tiden det tar for å mestre det i det minste!