En ting som de færreste liker å tenke på er at sengen inneholder annet liv enn oss som legger oss der for å sove om natten. Jeg tenker da på midd.

Hva er midd?

Midd er en underklasse av edderkoppdyr og i slekt med flått. De har åtte bein og mange lever fritt i jord og vann, andre som parasitter på planter og dyr. Ofte blir de ikke lagt merke til fordi de er små. Det er beskrevet over 45.000 arter midd, den mest kjente og plagsomme midden for mennesker er husstøvmidd. Kilde: naaf.no

Og som nevnt, det kryr av støv og husstøvmidd på soverommet, noe som kan skape allergiske reaksjoner og dårlig søvn.

Slik blir du kvitt husstøvmidd

Det fine med midd, sett fra vårt ståsted, er at de er følsom for både kulde og varme. Beveger vi oss under -15 grader og over +60 grader så dør midden. Dette betyr at alt som blir vasket i 60 grader eller høyere blir dermed fri for midd.

Skal du bli kvitt midd i madrassen så bør du enten vaske den på 60 grader eller mer, eller lufte den ut skikkelig på dager hvor temperaturen er lavere enn -15 grader celsius. Hvis madrassen er for stor til å få plass i en vaskemaskin, eller hvis temperaturen i luften er under 15 minusgrader, kan du legge madrassen i dypfryseren i noen timer eller rense den med en damprenser. Dampen som kommer ut av en damprenser er over 100 grader (derav damp) så det bør ta livet av det meste av midd.

En annen ting man kanskje bør vurdere hvis man ikke allerede har det, er å gå til anskaffelse av en overmadrass. De er ofte ganske tynn og dermed lettere å få rengjort via de metodene nevnt over, eller lettere å få levert inn til et renseri som kan gjøre jobben for en.

Hvis du vurderer å gå til anskaffelse av en ny overmadrass kan du se mer på overmadrasser.no