Det finnes mange spennende investeringsmuligheter på nettet for deg som har fått øynene opp for investering. En av de som virkelig er vinden nå for tiden er kryptovaluta.

Å investere i kryptovaluta fikk et kraftig oppsving da kursen på blant annet Bitcoin gikk i taket på slutten av 2017. Nå er kryptovaluta på alles lepper og det er mange måter du som nybegynner kan investere på. Les med her for å finne ut mer.

Hva er kryptovaluta?

Kryptovaluta er en form for virtuell valuta som eksisterer som en liten datafil. Det som gjør kryptovaluta revolusjonerende når man sammenligner med vanlig valuta, såkalt fiatvaluta, er at de fleste kryptovalutaer er desentraliserte. Det vil si at det er ingen som eier dem. De fleste kryptovalutaer er av samme årsak også immun mot inflasjon og påvirkning av verdenssituasjonen og politiske beslutninger – med mindre selvfølgelig, at disse omhandler kryptovaluta. Kryptovaluta som Bitcoin er basert på det som kalles blokkjedeteknologi, men denne utvikler seg hele tiden. En annen stor kryptovaluta kalt Iota, er ikke bygget på blokkjedeteknologi, men på det som heter The Tangle – eller floken, på godt norsk.

Det som derimot bestemmer verdien på kryptovaluta siden ingen eier dem er tilbud og etterspørsel. På mange måter fungerer kryptovalutamarkedet derfor litt som boligmarkedet der boliger koster det som folk er villige til å betale for dem og at hype og framtidsutsikter for et bestemt område eller markedet i seg selv har mye å si for verdien på boligen.

Så hvordan investerer man i kryptovaluta?

Hvordan investere smart i kryptovaluta

De siste årene er det blitt enda enklere å investere i kryptovaluta fordi du ikke nødvendigvis trenger å kjøpe og selge aktivt og følge slavisk med på markedet for å kunne tjene penger. Alle som har prøvd å aktivt investere på denne måten vet at dette kan være svært tidkrevende og det krever ekstremt raske analyser av komplekse markedsstrukturer.

Men se opp. Innenfor aksjemarkedet har robotinvestering scams desverre blitt en stor ting. Kryptoroboter gir aldri gode resultater.