Når du sover så restituerer kroppen din. Det betyr at du får en god natt søvn og at kroppen gjør seg klar for å starte den neste dagen. En god nattesøvn inkluderer syv-åtte timers søvn. For lite eller faktisk for mye søvn er dårlig for helsen din. Heldigvis skal det mye til for at søvnmangel blir et helsemessig problem. Det handler først og fremst om å få en god natt søvn for å kunne være opplagt og tilstede på dagtid. På sov-bedre.noutdyper de viktigheten med en god natt søvn i enda større. Ikke minst kommer de med gode sengeguider når man skal velge sengetype, sengeramme og overmadrasser.

 

Skaff deg en god overmadrass

En god overmadrass er en praktisk måte å forbedre sengen din. Den er også god å ha for både ryggen og musklene dine. Overmadrassen kan for mange være den avgjørende faktoren som sikrer en god nattesøvn. Materialet skal tillate kroppen å synke ned i underlaget. Da gir den samtidig støtte til korsryggen slik at man ikke får ryggproblemer senere. Det sørger også for at det er behagelig å sove i de fleste stillingen. 

Transportering av fukt 

En annen faktor å overveie når man velger overmadrass er dens evne til å transportere fukt. Det er viktig at materialet kan transportere bort fukten slik at man ikke sover i sin egen svette. Transportering av fukt skal skje idet kroppen synker naturlig ned i underlaget. En god overmadrass sørger derfor ikke kun for god støtte til kroppen din. Den sørger også for en sunn tilværelse for huden din og unngåelse av unødvendig svetteeksem.

 

Test overmadrassen

Det finnes mange ulike overmadrasser å velge imellom. Du kan finne overmadrasser online her. Før du gjør et endelig kjøp så kan det være lurt å teste de ulike typene. Noen er laget med lateks, noen med minneskum og andre med polyesterskum.