Det finnes en mengde forskjellige telt på markedet, og det er også flere nordmenn som har fått opp øynene for å feriere i eget land – og da gjerne på en fleksibel måte med telt. Samtidig er det ikke alltid enkelt å avgjøre akkurat hvilket telt tilbud som er det beste.

Bruksområde og vekt

For de aller fleste er det ikke nødvendig å kjøpe et telt som er i den absolutt høyeste prisklassen, det finnes mange gode alternativer der du kan få et billig telt av god kvalitet.

Det er likevel to faktorer som er helt avgjørende:

  • Tenk nøye over hvordan du vil bruke teltet. Et telt som bare skal settes opp på campingplasser og rolige strender kan være laget i enklere materialer. På fjellet er det nødvendig med løsninger som kan motstå kraftigere vind. Dessuten har forskjellige telt også helt forskjellige ekstrafunksjoner. Det er for eksempel ikke nødvendig med en egen åpning for strøm hvis du aldri kommer å sette opp teltet på en campingplass med tilgang til elektrisitet.
  • Vekt er svært viktig. Det er dessverre mange som undervurderer hvor tungt det kan være å bære på noen ekstra kilo i flere mil. Derfor er også vekt helt avgjørende hvis du er på jakt etter et telt å ha med på lange fjellturer. Samtidig er vekt selvfølgelig ikke like viktig når det gjelder telt som bare skal bæres noen meter fra bilen til campingplassen.

Vurder hvor enkelt det er å reparere teltet

Et telt av god kvalitet tåler mye, men samtidig vil teltet hele tiden være utsatt for alt fra skarpe steiner på bakken til skiftende temperaturer og konstant opp- og nedpakking. Noen større produsenter av telt tilbyr service og reparasjon, men det gjelder oftest de litt mer kostbare modellene. Pass derfor på at reparasjonssett for eget bruk er tilgjengelig. God tur!