I dag kan du handle praktisk talt hva som helst på nett, og trapper er ikke noe unntak. Trapper er uansett sjelden lagervare hos de vanlige byggevarebutikkene, så da kan det være like greit å kjøpe trappen på nett. Da er du sikker på at du får tilgang til det største utvalget, og at du dessuten kan bruke god tid på å sammenligne alternativer.

Mange forskjellige alternativer

I noen situasjoner vet du selvfølgelig allerede eksakt hvilken trapp du trenger, fordi planen for eksempel er å skifte ut en eksisterende trapp med en som har akkurat de samme dimensjonene. Noen ganger kan det være at du har litt mer spillerom, for eksempel i forbindelse med oppføring av et nytt bygg. Da kan det være greit å begynne med å orientere seg bredt i utvalget, se https://www.stigefabrikken.no/trapper for et lite innblikk i hva du kan velge mellom.

De klassiske rette trappene passer selvfølgelig godt inn i mange boliger, men det finnes også mange andre spennende alternativer å velge mellom. Såkalte L-trapper og U-trapper er formet som navnene gir et hint om, og det er selvfølgelig også mulig å skreddersy andre trappeløsninger. I tillegg er den spennende spiraltrappen et alternativ som passer ekstra godt der plassen er begrenset.

Ta mål, ta mål én gang til – og be en venn om å ta mål

I utgangspunktet er det svært enkelt å handle trapper på nett, i og med at du har tilgang til både eksakte mål, informasjon om material og mye mer. Det er egentlig bare en stor fallgruve som du må være klar over, men samtidig er den like relevant når du handler trapp i en fysisk butikk: Det er helt avgjørende å ta riktig mål.

Begynn med å sette deg godt inn i hva de forskjellige målene egentlig betyr. Se på tegninger, sammenlign med de forskjellige målene på nettsiden og spør gjerne kundeservice hos trappeleverandøren. Det er svært viktig at du forstår de angitte målene riktig.

Når du vet hva du skal måle, er det egentlig relativt enkelt – de aller fleste klarer å håndtere en tommestokk, målebånd eller lasermåler. Pass likevel på å måle flere ganger, det er veldig kjedelig å oppdage at trappen ikke passer.

Bruk god tid på montering

Det er mulig å montere en trapp selv, men det er selvfølgelig også mange som velger å få hjelp av fagfolk. Å skifte trapp er ofte bare en liten del av et større prosjekt, og da er det også ofte naturlig at snekkeren tar seg av montering av trapp. Ta deg god tid hvis du velger å montere trappen selv.

Det er viktig at trappen monteres i henhold til instruksjonene for installasjon, slik at den oppfyller regler og retningslinjer. Husk også på eventuelle tilbehør som gelender og håndløpere. Det er helt avgjørende at trappen er trygg og sikker å bruke. Når du kjøper trapp på nett har du spart både tid og penger, så da kan du bruke god tid på å passe på at trappen monteres på en god måte.